Неділя, 2018-04-22, 06:19:59
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [50]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №1 2012

ЯКІСТЬ

оцінка, рекомендації

Леонов Ю. Достовірна експертиза, захищене майбутнє

 

АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД

галузеві проблеми, події, заходи

Подпрятов Г., Скалецька Л. Якісні продукти – населенню, сировину – переробникам

 

Ємцев В. Конкурентоспроможність підприємств м’ясопродуктового комплексу АПК

Анотація. Розглянуті напрями збільшення конкурентоспроможності підприємств м’ясопродуктового комплексу АПК шляхом впровадження стратегії інтеграції. Запропоновані варіанти формування цінової політики між учасниками агрооб’єднань відносно розподілу доходу.

Ключові слова: інтеграційна діяльність, спеціалізація, управлінські інновації, фінансові результати, продовольча безпека.

Abstract. Areas considered to increase the competitiveness of meat enterprises by implementing integration strategy. The proposed options pricing policies between members of agry companies relative distribution of income.

Key words: integration activities, specialization, managerial innovation, financial performance, food safety.

 

Гуменюк Г., Слива Ю. Органічне виробництво в Україні: недоліки та перспективи

Анотація. Представлено огляд літературних джерел щодо органічного виробництва в Україні, висвітлено причини його незадовільного стану та перспективи розвитку.

Ключові слова: органічне виробництво, розвиток, проблеми, перспективи.

Abstract. Adduced review the literature on organic production in Ukraine, highlighted the reasons for its poor condition and prospects.

Key words: organic farming, development, problems and prospects.

 

Гудков І. Роль сільського господарства у радіаційній безпеці населення України

 

НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ

техніка і технології

Баль-Прилипко Л., Леонова Б. Активовані водні середовища у технології мясних продуктів

Анотація. Проаналізовано перспективність та доцільність впровадження електроактивованих водних середовищ при виробництві м’ясопродуктів; представлено результати комплексних досліджень якості та безпечності м’ясних виробів при використанні у технології виготовлення елекроактивованого антимікроб-ного препарату.

Ключові слова: вода, активація, якість, безпечність, ковбасні вироби, технологія.

Abstract. The paper analyzes the feasibility and advisability of elektroactivated water mediums in the production of meat,the results of investigations of the quality and safety of meat products with using in technology elekroactivated antimicrobial noun.

Key words: water, activation, quality, safety, sausages, technology.

 

Виннов А. Современные ферментативные процессы в переработке белкового сырья

Анотація. Наведено огляд сучасних напрямів використання ферментів та ферментних технологій в обробці білкової сировини тваринного походження.

Ключові слова: протеїнази, гідролізати, трансглутаміназа, cross-link.

Abstract. Enzymes and enzymatic technologies current uses in the processing of raw animal protein

overview is introduced.

Key words: proteinase, hydrolysates, еransglutaminase, cros-link.

 

Сухенко В. Структурно-механічне моделювання м’яса і м’ясопродуктів

Анотація. Наведено аналітичну оцінку структури та механічних властивостей м’яса і м’ясопродуктів на підґрунті механіки суцільних середовищ і запропоновані способи моделювання силових і деформаційних процесів при їх подрібненні.

Ключові слова: м’ясо, шпик, структура, волокна, жорсткість м’язів, опір різанню, хімічний склад, реологія.

Abstract. The analytical evaluation of the structure and mechanical properties of meat and meat products based on continuum mechanics and suggest ways of modelling power and deformation processes in their refinement.

Key words: meat, fat, texture, fibber, stiffness of muscles, cutting resistance, chemical composition, rheology.

 

Михнева Е., Самсоненко О., Лебская Т. Изменения ткани моллюсков под действием кислот и пепсина

Анотація. Проведено дослідження впливу різних концентрацій органічних кислот, ферменту пепсину на пом’якшення м’язової тканини молюсків (рапани, кальмари, восьминоги) в якості попередньої підготовки сировини до виготовлення пресервів.

Ключові слова: молюски, органічні кислоти, пепсин, консистенція, органолептичні показники.

Abstract. Research of influence of different concentrations of organic acids is conducted, enzyme of pepsin on softening influence of myshechnoy fabric of shellfishes (rapany, squid, octopus) as preliminary podgotovkit raw material to making of preservov.

Key words: shellfish, organic acid, pepsin, texture, organoleptic.

 

Ємцев В. Економічна ефективність виробництва напівфабрикатів із гідробіонтів

Анотація. Розраховані основні техніко-економічні показники доцільності виробництва нових рецептур напівфабрикатів підвищеної біологічної цінності із гідробіонтів. Доведена економічна ефективність виробництва напівфабрикатів.

Ключові слова: гідробіонти, якість, ефективність, виробництво.

Abstract. Basic economic indicators of new recipes of minced fish products higher biological value made of aquatic organisms. Economic efficiency of production and sale of minced fish products were proved.

Key words: aquatic lives, quality, efficiency, production.

 

Петренко В., Новік В. Кондитерські властивості борошна залежно від умов

вирощування пшениці

Анотація. Досліджено кондитерські властивості борошна залежно від систем землеробства, що застосовувались при вирощуванні зерна пшениці озимої на прикладі лабораторної випічки печива.

Ключові слова: печиво, борошно, клейковина,система землеробства.

Abstract. Confectionery properties of flour depending on agriculture system which was used at cultivation of winter wheat grain are investigated on an example of a laboratory batch of cookies.

Key words: cookies, gluten, flour, agriculture system.

 

Войнова І. Процесний підхід в управлінні якістю підприємства

Анотація. Проаналізовано застосування процесного підходу для побудови системи управління якістю підприємства, як ключового аспекту забезпечення конкурентоспроможності та успішного функціонування.

Ключові слова: якість, система, менеджмент, контроль.

Abstract. Аnalyzes the application process approach for building systems of quality management as a key aspect of competitiveness and success of.

Key words: quality, system management, control.

 

КОНСПЕКТ СПОЖИВАЧА

Лінник І., Савицька С., Ломова Н. Вітаміни та їх фізіолого-гігієнічне значення для організму людини

Анотація. Розглянуто вплив вітамінів на процеси життєдіяльності. Способи профілактики захворювань викликаних дефіцитом вітамінів, правильна організація харчування та способу життя.

Ключові слова: вітаміни, харчування, дефіцит.

Abstract. The effect of vitamins on the processes of life. Methods of prevention of disease caused by

deficiency of vitamins, proper organization of food and lifestyle.

Key words: vitamins, food deficit.

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2012-04-01) | Автор: ПІ_№1-2012
Переглядів: 578 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2018
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz