Понеділок, 2017-12-18, 03:08:00
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [48]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №2 2011

АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД

галузеві проблеми, події, заходи

Ємцев В. Інтеграційна діяльність м’ясопереробних підприємств України.

Анотація. Розглянуто стан інноваційної діяльності на підприємствах харчової промисловості України під час світової економічної кризи. Визначені шляхи покращення конкурентоспроможності підприємства, як центральної ланки у взаємозв'язку категорій схеми «продукт - підприємство - регіон - галузь - економіка країни» в сучасних умовах.

Ключові слова: інноваційна діяльність, конкурентоспроможність підприємства, фінансова підтримка держави, результати.

Abstract.The state of innovative activity on Ukrainian food industry enterprises during the world economic crisis are enlighten in the article. The main ways of enterprise’s competitiveness improvement are defined as a main link of categories interconnection in the chain "product-enterprise-region-branch-economy of the country” of the time.

Key words: innovative activity, competitiveness of the enterprise, financial support from the country, results.

 

О проблемах мясной отрясли

 

ЯКІСТЬ

оцінка, рекомендації

Баль-Прилипко Л. В. Харчовим продуктам – ретельний контроль.

Анотація. У статті зроблено порівняльний аналіз систем якості та безпеки харчових продуктів України такраїн світу;сформульовано основні напрями подолання проблем у вітчизняній системі забезпечення безпеки і якості продовольства.

Ключові слова: якість, безпека, продукти харчування,контроль, менеджмент, стандарти

Abctract. This article presents a comparative analysis of quality systems and food safety of Ukraine and world’s countries,offered basic directions of solving management problems in national system of safety and quality of food.

Key words: quality, safety, food control, management, standards.

 

НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ

техніка і технології

Богомолова В., Виннова А. Желирующие заливки для рыбных консервов.

Анотація. Досліджено вплив складу композиції гідроколоїдів на формування щільних гелів для рибних консервів в желе. Запропоновано технологію приготування та внесення заливок для утворення желе в рибні консерви.

Ключові слова: міцність гелю, камедь ксантана, камедь гуара, капа-карагенан.

Abstract. The influence of composition of hydrocolloids on the formation of dense gels for canned fish in jelly. The technology fills the preparation and submission to the formation of jelly in canned fish.

Key words: gel strength, ksantana gum, gum huara, capa-carrageenan.

 

Лизова В., Недорізанюк Л. Застосування технологічних компонентів у виробництв і ферментованих ковбас.

Анотація. Досліджено вплив технологічних компонентів (глюконо-дельта-лактону, аскорбінової кислоти, глютамату натрію, кухонної солі) на функціонування молочнокислих мікроорганізмів бактеріального препарату з метою їх спільного застосування у виробництві ферментованих ковбас.

Ключові слова:ферментація,технологічний ефект,технологія,бактеріальний препарат.

Abstract. The effect of technological components (glucono-delta-lactone, ascorbic acid, sodium glutamate, table salt) on functioning of lactobacilli of a bacterial preparation was studied, aiming at their combined use in manufacture of fermented sausages.

Key words: fermentation, technological effect, technology, bacterial drug.

 

Виннов А., Бесштанковская Т. Получение протеолитических ферментных препаратов.

Анотація. Досліджено хімічний склад відпрацьованих тузлуків і запропоновано метод виділення з них каталіточно активних білків-ферментів. Вивчена протеолітична активність отриманих комплексів.

Ключові слова: дозрівання, посол, тузлук, протеолітична активність, аноліт.

Abstract. The chemical composition of waste brine and the method of selection of them katalitochno active proteins, enzymes. Studied the proteolytic activity obtained complexes.

Key words: maturation, Ambassador, brine, proteolytic activity, anolit.

 

Рудавська Г., Павліш Л. Тривалість придатності оздоровчих напоїв.

Аннотация: на основе исследований изменений качества и безопасности безалкогольних напитков антистрессового назначения установлены гарантийные сроки их хранения.

Abstract. On the basis of research of quality changes and safety of antistressdirection drinks the guarantee terms of their keeping are set.

 

Мазуренко І. Особливост і створення консервованих продуктів для дітей, хворих на пієлонефрит.

Анотація. На підставі проведених досліджень обґрунтовано технологічні рішення та прийоми виробництва спеціалізованих дитячих продуктів, розроблена нормативна і технологічна документація для впровадження їх у виробництво.

Ключові слова: вітаміни, дитяче харчування, захворювання, консерви, пієлонефрит, продукти, технології.

Abstract. In this article there are given the results of the investigations on developing canned products for children suffering from pyaelonephritis. Scientific basis was given to technological solutions and production of specific products, the Normative and technological documents for their introduction were developed

Key words: vitamins, baby food, illness, canned products, pyaelonephritis, products, technologies.

 

СИРОВИНА

забезпечення та використання

Дзьогайло І., Оболкіна В. Горобина у кондитерських виробах.

Анотація. У статті розглянута перспектива використання напівфабрикатів з ягід горобини для заміни хімічних консервантів у кондитерських виробах.

Ключові слова: горобина,технологія,кондитерські вироби.

Abstract. The paper consider the use of semi rowan berries to replace chemical preservatives in confectionery.

Key words: mountain ash, technology, confectionery.

 

Давидович О. Сир кисломолочний – перспективна сировина для виробництва печива цукрового.

Анотація. Висвітлено та науково обґрунтовано перспективу використання кисломолочного сиру для виробництва цукрового печива.

Ключові слова. Кисломолочний сир,технологія,кондитерські вироби.

Abstract. The article describes and scientifically grounded perspective of using cottage cheese for the production of sugar cookies.

Key words. Cottage cheese, technology, confectionery.

 

Кирпіченкова О., Оболкіна В., Крапивницька І. Пектин з морквяного пюре.

Анотація. Розглянуто вплив морквяного пюре з підвищеним вмістом пектину на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні властивості сирцевих пряників.

Ключові слова: рецептура, пектин, харчова цінність.

Abstract. The effect of carrot puree with high content of pectin on organoleptic, physicochemical and structural and mechanical properties of source cakes.

Key words: prescription, pectin, food value.

 

ЗАКОНОДАВЧИЙ ВСЕОБУЧ

регламенти, стандарти, нормативи

Колбасный стандарт.

Продовольственный закон.

 

КОНСПЕКТ СПОЖИВАЧА

поради, резюме

Сало – суперполезно для организма человека.

Роженцова Д. Ценовой беспредел…

 

ТРИБУНА

дискусії, прогнози

Бей Р. Громадські засади механіз ації сільського господарства України

в 30-х роках ХХ ст.

Анотація. У статті розкрито роль гуртків масового машинодослідження сільськогосподарських машин у розвитку механізації сільського господарства України на початку ХХ ст.

Ключові слова: гуртки, машинодослідження, сільськогосподарські машини, механізація, сільське господарство.

Abstract. The article explores the role of mass group's mechanization research agricultural machines in the development of mechanization of agriculture of Ukraine in the early twentieth century.

Key words: mugs, mechanization research, Agricultural mechanization and agriculture.

 

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2011-05-23) | Автор: ПІ_№2-2011
Переглядів: 628 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2017
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz