Понеділок, 2018-10-22, 23:43:30
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [53]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №2 2014

АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД

Баль-Прилипко Л., Сокирко О. Оцінка споживчих властивостей харчових продуктів


 

НАУКОВЦІ - ПЕРЕРОБНИКАМ

Маевская Т., Виннов А. Промывка рыбных белковых масс: какой раствор эффективнее

Анотація. Припущена можливість впливу хелатонів на інтенсифікацію промивки рибної сировини. Спектрофотометрично встановлено екстракційну здатність трилону Б. Наведено динаміку зміни оптичних густин промивних рідин при різних циклах процесу промивки. Виявлені закономірності зміни виходу кінцевого продукту від виду промивної рідини. Подана порівняльна оцінка кольору промивних систем. Реко­мендовано використовувати розчин Na-ЕДТА для промивки рибних білкових мас.

Ключові слова: промивання, рибна білкова маса, Na-ЕДТА, спектри поглинання.

APPLICATION OF Ca2+ BINDING TISSUE TRANSGUTAMINASE INHIBITOR SOLUTION FOR FISH PROTEIN MASS WASHING.TATYANA N. MAEVSKAYA, ALEKSEY S. VINNOV

(National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kiev).

Abstract.Suggested the possibility of intensifying the effect helatonov row fish washing. Spectrophotometrically determined Trilon B extraction capacity. Was sated the dynamics washing liquids optical density changing at different cycles of the cleaning process. Finished products outlet revealed regularities on washing liquids type is determinated. The comparative evaluation washing system colors is presented. Recommended Na-EDTA solution for fish protein mass washing.

Key words: washing, fish protein mass, Na-EDTA, absorption spectra.


 

Голембовська Н., Лебська Т. Харчова цінність коропа і товстолобика осіннього вилову

Анотація. Наведено результати досліджень хімічного, жирнокислотного, амінокислотного та мінерального складу м’яса коропа та товстолобика і показники їх безпеки.

Ключові слова: короп дзеркальний, товстолобик білий, жирнокислотний, амінокислотний та мінеральний склад.

Сomparative characteristics nutritional value of carp and silver carp cyprinus carpio hypophtalmichthys spp. autumn catch. N. GOLEMBOVSKA, T. LEBSKA (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kiev)

Abstract. The results of studies of chemical, fatty acid, amino acid and mineral composition of carp and silver carp meat and values their safety.

Key words: mirror carp, silver carp white, fatty acid, amino acid and mineral composition.


 

Грек О., Оноприйчук О., Тимчук А. Математичне моделювання показників альбуміно-рослинних сумішей після розморожування

Анотація. З технологічної точки зору для збереження якісних показників альбумінно-рослинних сумішей для заморожування визначена оптимальна кількість внесення підготовленого екструдату крупи манної. У результаті знижуються втрати при розморожуванні альбумінно-рослинних сумішей (АРС) та стабілізуються показники. Отримані АРС рекомендовано використовувати для коригування складу напівфабрикатів на молочно-білковій основі.

Ключові слова: альбумінна маса, екструдата крупи манної, альбумінно-рослинні суміші, напівфабрикати, розморожування, заморожування, математичне моделювання.

Mathematical modeling of parameters of albumin- vegetable mixtures after unfreezing. ELENA V. GREK, ELENA A. ONOPRIYCHUK, ALLA V. TУMCHUK, (National University of Food Technologies).

Annotation. From a technological point of view the optimal number of entering semolina extrudate was determined to maintain the qualitative indicators of albuminno-vegetable mixtures for freezing. As a result the losses during unfreezing of albuminno-vegetable mixtures (AVM) were reduced and the parameters were stabilized. These AVM were recommended to use for the correction of composition of semi-products on milk albuminous basis.

Key words: albumen mass, semolina extrudate, albumin-vegetable mixtures, semi-products, unfreezing, freezing, mathematical modeling.


 

Рябоконь Н., Осьмак Т. Вплив вуглеводного складу на вміст вільної та капілярної вологи у згущених молочних консервах

Анотація. Термогравіметричним методом визначено кількісний вміст вільної та капілярної (зв’язаної) вологи, хроматографічним методом – вуглеводний склад у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами. Доведено залежність масової частки зв’язаної вологи від вуглеводного складу згущених молочних консервів.

Ключові слова:згущені молочні консерви з цукром, плодово-ягідні сиропи, вуглеводний склад, вільна волога, зв’язана волога, дериватограмма.

The effect of carbohydrate composition to the content of free and capillary moisture in condensed milk with sugar and fruit-berry syrups. NATALIA V. Ryabokon, TATIANA G. Os’mak (National University of Food Technologies, Kiev).

Abstract. Were defined the quantitative content of free and bound moisture in condensed milk with sugar and fruit syrups by thermogravimetric method, the carbohydrate composition – by chromatographic method. Dependence of the mass fraction of bound moisture from carbohydrate composition of canned condensed milk was proved.

Key words: condensed canned milk with sugar, fruit and berry syrups, carbohydrate composition, free moisture, bound moisture, derivatograma.


 

ЯКІСТЬ

Розовая слизь или мясо будущего?


 

СИРОВИНА

Лозова Т. Вплив нетрадиційної сировини на збереження нових вафель із жировими начинками

Анотація. Викладено результати дослідження зберігання нових вафель з використанням нетрадиційної сировини. Доведено, що нові рецептурні інгредієнти сприяють подовженню тривалості зберігання виробів, сповільнюючи процеси окислювального і гідролітичного характеру.

Ключові слова: вафлі, окислення, гідроліз, пероксидне число, жирова начинка, зберігання.

The impact of alternative raw materials to store new fat waffles with toppings. TETYANA M. LOZOVA (Lviv Commercial Academy).

Abstract. The article presents the results of a study of new storage wafers using unconventional materials. It is proved that the new recipe ingredients contribute to the lengthening of the duration of storage of goods, slowing the process of oxidative and hydrolytic nature.

Key words: wafers, oxidation, hydrolysis, peroxide number, fat filling, storage.


 

Оболкіна В., Ємельянова Н., Скрипко А. Здобне печиво з використанням борошна з пророщених зерен вівса та пшениці

Анотація. Наведені результати досліджень по визначенню хімічного складу та технологічних властивостей борошна з пророщених зерен (солоду) вівса голозерного та ярової пшениці з метою використання для створення нового асортименту здобного печива зі зниженою калорійністю, підвищеним вмістом незамінних амінокислот, есенціальних жирних кислот, вітамінів, мінеральних речовин.

Ключові слова: амінокислоти, біологічно активні добавки, біологічна цінність, борошно, вітаміни, здобне печиво, мінеральні речовини, овес, пророщені зерна, пшениця, поліненасичені жирні кислоти, солод.

Abstract. The results of studies to determine the chemical composition and processproperties of flour from germinated grains (malt) holozernoho oats and spring wheat for the purpose ofuse to create a new range of fancy cookies with a reduced-calorie, highcontent of essential amino acids, essential fatty acids, vitamins and minerals.

Key words: amino acids, dietary supplements, biological value, flour, vitamins, richbiscuits, minerals, oats, sprouted grains, wheat, polyunsaturated fatty acids, malt.


 

Аветисян Ю., Коломієць Ю., Григорюк І. Створення томатів, стійких до бактеріальних хвороб, шляхом клітинної селекції

Анотація. Проведено відбір генотипів томата з підвищеною стійкістю до C. michiganensis subsp. michiganensis, P. syringae pv. tomato і X. vesicatoria в умовах in vitrо. Встановлено залежність приросту калюсної маси і утворення життєздатних колоній 10 сортів томата від концентрації в живильному середовищі фітотоксичних метаболітів бактеріального походження.

Ключові слова. Селекція. Томат. Lycopersicon esculentum Mill. Бактеріальні хвороби. Стійкість.

Determination genotypes of tomato with increased resistance to bacterial diseases in vitro. JULIA F. AVETYSIAN, рost-graduate student; JULIA V. KOLOMIETS , Ph.D in biotechnology, Associate Proffesor; IVAN Р. GRYGORYUK , doctor in Biology; (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine).

Abstract. Determination tomato genotypes with high resistance to C. michiganensis subsp. michiganensis, P. syringae pv. tomato and X. vesicatoria in vitro. Dependence of growth callus mass and formation sustainable colonies by 10 sorts of tomato on the concentration in the culture medium of bacterial phytotoxic metabolites.

Key words. Selection. Tomato. Lycopersicon esculentum Mill. Bacterial diseases. Resistance.


 

Тарадайко А., Зламанюк Л. Порівняння амінокислотного складу молока та кумису

Анотація. Наведено динаміку змін амінокислотного складу кобилячого молока та кумису упродовж лактації. Проведено порівняння вмісту амінокислот у цих продуктах за місяцями та в середньому по лактації. Встановлено, що кількісний склад амінокислот упродовж лактації постійно змінюється. У процесі дозрівання кумису кількість амінокислот у ньому збільшується на 2,36%, порівняно з молоком.

Ключові слова: амінокислоти, молоко, кумис, лактація, кобили

COMPARISON OF AMINO ACID COMPOSITION MARE’S MILK NOVOOLEKSANDROVSKOY TJAZHELOVOZNOJ BREED AND KUMYZZ. Taradayko A.P., Hopka В.М., Zlamanjuk L.M. (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine)

Abstract. The dynamics of mutations both amino acid composition of milk and kumyz during lactation. Set out to compare the composition of amino acids in these products for months and the average per lactation. It is noted that the quantitative composition of the amino acids during lactation is constantly changing. While administering the maturation kumyz amino acid amount, compared with milk, 2,36% increase.

Key words: amino acids, milk, kumyz, lactation, mares.


 

Даниленко С. Функціональна добавка БК-П для поросят


 

КОНСПЕКТ СПОЖИВАЧА

Не покупайте «раненые» овощи


 

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2014-06-08) | Автор: АПК_№2-2014
Переглядів: 335 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2018
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz