Понеділок, 2017-12-18, 03:02:56
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [48]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №4 2014

АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД

ГОЛЕМБОВСЬКА Н., ЛЕБСЬКА Т. Розвиток ринку рибних продуктів в Україні

Анотація. Проведено системний аналіз обсягів рибальства і аквакультури, висвітлені питання співвідношення імпорту та експорту рибної продукції в Україні, а також асортименту рибної сировини та харчової продукції. Показано, що в Україні є сировинні можливості для збільшення повноцінної харчової продукції з прісноводної риби, зокрема за рахунок впровадження інноваційних технологій пресервів функціонального призначення.

Ключові слова: ринок, водні живі ресурси, експорт, імпорт, рибальство, аквакультура, асортимент риб¬них продуктів. .

Abstract. A systematic analysis of the volume of fisheries and aquaculture, highlights the relationship between imports and exports of fish products in Ukraine, as well as the range of fish raw materials and food products. It is shown that in Ukraine there are opportunities to increase raw food full of freshwater fish, including through the intro¬duction of innovative technology preserves functionality.

Key words: market, aquatic living resources, exports, imports, fisheries, aquaculture, fishery products range.

Цена на хлеб, или чьими интересами пожертвует государство

Китай начал в Украине политику «продовольственного колониализма»

НАУКОВЦІ - ПЕРЕРОБНИКАМ

ЛЕОНОВА Б. Мікрофлора бактеріальних препаратів

Анотація. Представлено результати етапу комплексних досліджень щодо ідентифікації характеру впливу суміші активованих водних систем та біологічно активних інгредієнтів на ріст та розвиток молочнокислих і денітрифікуючих мікроорганізмів.

Ключові слова: електроактивація, якість, безпечність, бактеріальні препарати, біотехнологія..

Microflora of bacterial preparations under act of the activated water systems. BOGDANA I. LEONOVA graduate student(National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine)

Abstract.. In this article presents the results of phase of comprehensive research concerning identification character the influence of a mixture of activated water systems and biologically active ingredients on the growth and development of lactic acid and denitrifying microorganisms.

Key words: electroactivation, quality, safety, bacterial preparations, and biotechnology.

ОЧКОЛЯС О., ЛЕБСЬКА Т., ТИЩЕНКО Л. Вершкове масло з покращеним мiнеральним складом

Анотація. Досліджено можливість покращення мінерального складу вершкового масла завдяки використанню морської водорості ламінарії. Встановлено мінеральний склад запропонованого продукту та добове забезпечення людини важливими макро- і мікроелементами при його спожи¬ванні.

Ключові слова: мінеральний склад, масло вершкове, морська водорость ламінарія..

Abstract.. The possibility of improving the mineral composition of butter, thanks to the seaweed kelp. De¬termined the mineral composition of the proposed product and provide daily human important macro-and micronutrients in its consumption.

Key words: mineral composition, butter, seaweed kelp.

САВЧЕНКО О. Оcновні принципи створення біотехнології м’якого сирного продукту

Анотація. Сформульовано основні принципи створення високоефективної біотехнології сирного про¬дукту. Наведені результати експериментальних досліджень процесу ферментації сирного продукту молочнокислою мікрофлорою.

Ключові слова: сироробство, біотехнологія, сирний продукт, молочнокисла мікрофлора, ферментація, термокислотна коагуляція..

Basic principles of soft cheese product biotechnology. OLENA O. SAVCHENKO (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kyiv).

Abstract.. The basic principles of creating highly effective biotechnology cheese product is formed. The experimental results of fermentation process of cheese product by lactic micro flora is given. The dynamics of active acidity and increasing the number of microorganisms in cheese products and changes in mass fraction of moisture and salt are presented.

Key words: cheese making, biotechnology, cheese product, lactic microflora, fermentation, thermo-acid coagulation.

КОТЛЯР О., ГОРАЛЬЧУК А., ГРИНЧЕНКО О. Жировий напівфабрикат для піноподібної десертної продукції

Анотація. Аналітичними дослідженнями визначено, що одним із напрямів подальшого розвитку технології сухих жирових напівфабрикатів для виробництва харчової продукції з піноемульсійною структурою є розробка принципово нової технології їх одержання шляхом розпилення жирової суміші на порошкоподібний наповнювач. Обґрунтовано інноваційне рішення – розробка науково-технологічних принципів технології одержання сухого жирового напівфабрикату для піноподібної продукції. Експериментально встановлено залежність дисперсності виготовленого продукту від температури порошкоподібного наповнювача під час розпилювання жирового компоненту та розроблено технологічну схему одержання сухого жирового напівфабрикату.

Ключові слова: напівфабрикат, піноемульсійні системи, порошкоподібний продукт, дисперсність, жировий компонент .

Fatty intermediate product for dessert products. Oleg Kotlyar,Applicant, Andrey Goralchuk Candidates of Technical Sciences, Associate Professor, Olga Grinchenko, Doctor of Technical Sciences, Professor (Kharkiv State University of Food Technology and Trade).

Abstract.. Analytical study has determined that one of the directions of further development of the technology of dried fat prepared raw material for food products output with foam and emulsion like structure is in essence innovative technology of their preparation by spraying a fat mixture onto the powderlike filler. An innovative solution has been grounded - the development of scientific and technological principles of technologies for producing dried fat prepared raw material for foamlike output. The dependence of dispersibility of the received product on the temperature of powder-like filler while spraying is experimentally established and technological scheme of dried fat prepared raw material preparation is worked out.

Key words: prepared raw material, foam and emulsion like systems, powderlike product, dispersibility, fat component.

ІВАНЮТА А. Структурно-механічні властивості бульйонів

Анотація. Проведено дослідження структурно-механічних властивостей: в’язкості рибних бульйонів та граничної напруги зсуву рибних студнів, наведено їх результати. Встановлено оптимальний інгредієнтний склад та раціональний час термічної обробки рибних бульйонів.

Ключові слова: рибні бульйони, структуроутворювачі, в’язкість, гранична напруга зсуву..

Abstract.. This paper focuses on the structural - mechanical properties : viscosity fish broth and limiting shear displacement of fish jellies, given their results. The optimum іngredient composition and the heat treatment rational fish broth.

Key words: fish broth, structure forming substances, viscosity, limiting shear displacement.


 

СИРОВИНА

ОСОКІНА Н., КОСТЕЦЬКА К. Технологічні властивості зерна гібриду кукурудзи

Анотація. Наведено результати дворічних досліджень технологічної придатності зерна гібриду кукуру¬дзи ДКС 4685.1390 для виробництва крупи.

Ключові слова: кукурудза, крупа, якість, технологічні властивості..

Abstract. Technological productability of the corn variety DКS 4685.1390 for groats production is established with regard to the research results on geometrical characteristics of the grains, their quality, technological properties, yield calculation of groats and their quality.

Key words: corn, groats, quality, technological properties.


 

ЛЕБСКАЯ Т., РОТКО М. Технологическая характеристика карася, обитающего в водоёмах Украины

Анотація. Розглянуто технологічні характеристики, показники харчової цінності карася, що мешкає у водоймах України. Показано, що м’ясо карася за вмістом білка відноситься до білкової риби, за вмістом жиру – до пісних і може бути рекомендоване в якості столової риби, в тому числі і для приготування рибних фаршів.

Ключові слова: хімічний склад, карась, технологічні властивості.

Abstract. Considered technological characteristics, indicators of nutritional value of carp inhabiting the waters of Ukraine. It is shown that carp meat protein content refers to fish protein, fat content - to skinny and can be recommended as a table fish, including for the production of minced fish.

Key words: Chemical composition, crucian carp, technological properties.


 

ЯКІСТЬ

АРХІПОВА Г., НЕСТЕРОВА Л. Екологічне маркування – запорука якості продуктів дитячого харчування

Анотація. Надано аналіз сучасного стану екологічного менеджменту, як ефективного механізму управління безпекою харчової сировини та продуктів харчування. Розглянута проблема екологічного маркування продуктів дитячого харчування.

Ecologscal labeling - a pledge of quality products baby food. . G. ARKHIPOVA, L. NESTEROVA

Abstract. The article analysis the current state to the environmental management as a modern food safety control mechanism for of raw materials and food. The problem of environmental labeling of baby foods.


 

ЗАКОНОДАВЧИЙ ВСЕОБУЧ

Рада може спростити ввезення в Україну продукції з ГМО

ПОЛЕВАЯ Л. Отныне стандарты качества продуктов питания – только европейские


 

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2014-10-30) | Автор: АПК_№4-2014
Переглядів: 290 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2017
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz