Неділя, 2017-11-19, 10:16:58
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [47]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №5 2012

АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД

галузеві проблеми, події, заходи

ЄмцевВ.Конкурентноспроможність підприємствАПК України: можливі напрями розвитку

Анотація. Досліджено сучасний стан, переваги та тенденції розвитку органічного сільського господарства та виробництва органічних продуктів в країнах світу та Україні.. Визначені проблеми розвитку виробництва органічної продукції в Україні та запропоновані шляхи їх подолання.

Ключові слова: органічна продукція, підприємство, попит, АПК, якість та безпечність продукції.

Abstract. The current state, advantages and tendencies of organic agriculture and manufacture of organic products in the world and in Ukraine are considered in the article. The problems connected to the manufacture of organic products in Ukraine are defined and the ways to improve the situation are suggested.

Key words: organic products, enterprise, demand, Agriculture, product quality and safety .

 

НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ

техніка і технології

Баль-Прилипко Л., Мельничук С. Біотехнологічні прийоми у виробництві м’ясних продуктів нового покоління

Анотація. Представлено результати експериментальних досліджень щодо реалізації комплексного підходу до забезпечення високого рівня якості і біологічної безпечності м’ясних продуктів із застосуванням біотехнологічних прийомів.

Ключові слова: якість, біотехнологія, інновації, екологія, біобезпечність.

Abstract. The paper presents experimental studies on an integrated approach to providing high quality and biological safety of meat products using biotechnology techniques.

Key words: quality, biotechnology, innovation, ecology, bio safety.

 

Виннов А., Турбал Р. Гидролиз белков атерины черноморской ферментными препаратами

Анотація. Встановлені режими ферментативного гідролізу білків атерини ферментними препаратами Сorolаsе® L7089, «лужна протеаза» та протосубтилін Г3х. Наведено дані хімічного складу атерини чорноморської та отриманих гідролізатів.

Ключові слова: ферменти, білки, гідроліз.

Abstract. The Black Sea atherina proteins enzymatic hydrolysis modes by enzymatic drags: Сorolаsе® L7089,

protosubtilin G3x and «alkaline protease» are set.

The chemical compositions of the Black Sea atherina and hydrolysates data presents.

Key words: enzymes, proteins, hydrolysis.

 

Бобер А. Якість гранульованого хмелю після тривалого зберігання

Анотація. Досліджено якість гранул хмелю тип 90 ароматичних і гірких сортів після 10 років їх зберігання у вакуумній упаковці та середовищі СО2 за t 0 – + 2 оС. Встановлено, що гранули хмелю тип 90 мають кращі пивоварні якості у процесі зберігання ніж шишковий хміль.

Ключові слова: гранули хмелю тип 90, шишковий хміль, гіркі речовини, α- та β-кислоти, ароматичні й гіркі сорти, зберігання.

Abstract. Guality of hop pellets type 90 aromatic and bitter varieties after 10 years of storage in vacuum packaging and the environment of CO2 at t 0 - + 2 оC are investigated. As a result was found that hop pellets of type 90 better keep of brewing quality at during of storage than сone’s hop.

Key words: нop pellets type 90, сone’s hop, bitter substances α- and β-acids, aromatic and bitter varieties, storage.

 

Сухенко В., Сухенко Ю. Електричні реологічні моделі м’ясних продуктів

Анотація. Представлено спосіб застосування електричних моделей для дослідження пружно-в’язкопластичних властивостей м'яса та м’ясопродуктів при подрібненні і наступній обробці.

Ключові слова: м’ясо, фарш, реологія, модель, механічна, електрична.

Abstract. Adjusted way to use electric models to study the elasto-visco-plastic properties of meat and meat during the grinding and the subsequent processing.

Key words: meat, stuffing, rheology, model, mechanical, electrical.

 

Мінорова А., Романчук І., Крушельницька Н., Недорізанюк О. Переробка  молочної казеїнової сироватки із застосуванням ультрафільтрації

Анотація. Проведено ультрафільтрацію казеїнової молочної сироватки та отримано сухий концентрат сироваткових білків способом розпилювального сушіння. Встановлено органолептичні та основні фізико-хімічні показники кінцевого продукту.

Ключові слова. Ультрафільтрація, казеїнова сироватка, сухий концентрат, фізико-хімічні показники.

Abstract. The ultrafiltration of casein milk whey was carried out and dry whey protein concentrate was obtained by the method of spray drying. Organoleptic and main physical and chemical indicators of final product were determined.

Key words. Ultrafiltration, casein whey, dry concentrate, physical and chemical indicators.

 

Маевская Т., Виннов А., Слободяник А. Повышение эффективности промывки рыбных фаршем

Анотація. Встановлено оптимальні значення температури, гідромодуля, тривалості промивки рибних білкових мас католітом.

Ключові слова: промивка, рибна білкова маса, вода, католіт.

Abstract. The washing fish protein mass processes by katolit optimal test temperature, liquor ratio, duration are identified.

Key words: washing, fish protein mass, water, katolit. 

 

Шугай М., Кігель Н. Проблема якості сиру, якщо молоко забруднене

 

СИРОВИНА

забезпечення та використання

Гунько С. Технологія виготовлення квашеної капусти

Анотація. Узагальнено технологічні особливості виготовлення квашеної капусти. Представлено сорти білокачанної капусти, з яких рекомендовано її виробництво, рецептуру різних видів квашеної капусти, вимоги до якості продукції та вади, які виникають у продукції під час зберігання.

Ключові слова: капуста білокачанна, квашення, молочнокисле бродіння, якість.

Abstract. In this article technological features processing of pickling cabbage are summarized. Varieties of white cabbage, which is recommended for production, features fermentation, formula of making various types of pickling cabbage, requirements for quality and defects that occur in

the product during storage are presented.

Key words: white cabbage, pickling, lactic acid fermentation, quality.

 

Отченашко В., Слободянюк Н. Вихід та харчова цінність м’яса перепелів

Анотація. Викладено результати аналізу м’ясних якостей перепелів породи Фараон під впливом згодовування комбікормів з різною енергетичною цінністю. Встановлено характер зв’язку між рівнями енергетичного живлення перепелів та показниками забою і хімічного складу грудних м’язів.

Ключові слова: забій, м’ясо, перепели, фараон, комбікорм, енергія.

Abstract.The article analyzes the meat qualities of breed Pharaoh quails under the influence of feeding fodder with different energy value. Established the relationship between the level of energy supply quails and slaughter rates and chemical composition of the pectoral muscles.

Key words: slaughter, meat, quail, Pharaoh, feed, energy.

 

ЗАКОНОДАВЧИЙ ВСЕОБУЧ

регламенти, стандарти, нормативи

Горбатенко А. Нормативно-технічне регулювання використання геоінформаційних систем для агросфери

Анотація. Проаналізовано стандарти та закони, що регулюють розробку та використання

геоінформаційних систем в агросфері, а також державні програми, у яких було б доцільне використання можливостей геоінформаційних технологій. Запропоновано послідовність створення спеціалізованої геоінформаційної системи для оцінки та моделювання екологічних процесів агроландшафтів.

Ключові слова: технічне регулювання створення ГІС, геоінформаційні системи, екологічний моніторинг, агроландшафти, просторовий аналіз.

Abstract. It was analyzed the standards and laws which governing the development and use of geographic informational systems in agrosphere, as well as government programs which would be appropriate use of GIS technologies. Step-by-step creation of specialized geoinformation system for environmental process in agrolandscapes evaluation and modeling was proposed.

Key words: technical regulation of GIS creation, geographic informational systems, environmental monitoring, spatial analysis.

 

КОНСПЕКТ СПОЖИВАЧА

Редичкина О. Сырокопченые фокусы

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2012-10-24) | Автор: ПІ_№5-2012
Переглядів: 429 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2017
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz