АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД
галузеві проблеми, події, заходи
Ємцев В. Сучасний стан
та проблеми розвитку підприємств спиртової промисловості
Анотація. Розглянуті напрями збільшення конкурентоспроможності
підприємств спиртової промисловості України шляхом впровадження інноваційних
прийомів в управлінні та забезпеченні преміум якості готової продукції.
Ключові слова: managerial innovation, financial performance, food safety,
premium grade.
Abstract. Considered ways to increase the competitiveness of
enterprises alcohol industry in Ukraine through the introduction of innovative
techniques in the management and provision of high quality products
Key words: integration activities, specialization, managerial
innovation, financial performance, food safety.
НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ
техніка і технології
Богомолова
В., Виннов А. Модификация томатних соусов композициями
гидроколлоидов
Анотація. Досліджено можливість застосування синергічних сумішей
гідроколоїдів (камеді гуару, ксантану та карагенану) для модификації томатних
соусів при виробництві рибних консервів..
Ключові слова: камедь ксантану, камедь гуару, карагенан, синергізм.
Abstract. The possibility hydrocolloids synergistic mixtures (guar,
xanthan gums and carrageenan)to modify the tomato sauce in the production of
canned fish is investigated.
Key words: xanthan gum, guar gum, carrageenan, synergism.
Бородіна В.,
Сухенко Ю., Сухенко В. Лабораторна установка для виробництва пасти з
рослинної сировини
Анотація. Розроблена експериментальна лабораторна установка та
методика дослідження одержання пектиновмісних паст з рослинної сировини без
виділення чистого пектину.
Ключові слова: пектин, установка, методика, паста.
Abstract. The developed experimental setup and methods of research
pektynovmisnyh a paste of plant material without extracting pure pectin.
Key words: pectin, device, method, paste.
Подпрятов Г.,
Ящук Н. Що формує хлібопекарську придатність борошна
Анотація. Досліджено вплив попередників, систем землеробства та
термінів зберігання на хлібопекарські властивості борошна пшениці озимої.
Ключові слова: пшениця озима, зерно, попередник, система землеробства,
термін зберігання, борошно, якість, хліб.
Abstract. The effect of predecessors, farming systems and terms of
storage on flour baking properties of wheat winter is investigated.
Key words: winter wheat, grain, predecessor, the system of
agriculture, the term storage, flour, quality, bread.
Грабовська
О., Запотоцька О., Лисий О., Пічкур В. Властивості стабілізаційних
систем на основі пектину
Анотація. Досліджено структурно-механічні властивості модельних
стабілізаційних композицій пектинкрохмаль для використання у фруктових начинках
коекструзійних виробів.
Ключові слова: структура, гідроколоїди, пектин, крохмаль, реологічні
властивості, коекструзійні вироби.
Abstract. The results of studies of structural and mechanical
properties of model systems based on pectin. A stabilizing composition of
starch-pectin structure properties for fruit fillings koekstruziynyh products.
Key words: structure, hydrocolloids, pectin, starch, rheological
properties, koekstruzion products.
Своєволіна Г.,
Оболкіна В. Подовження терміну зберігання пряників з додаванням борошна з ячмінного
солоду
Анотація. Визначено, що заварювання частини борошна з додаванням
ячмінного солодового борошна сприяє зменшенню ступеня ретроградації крохмалю у
випечених виробах, сповільненню процесу втрати вологи та подовженню терміну
зберігання.
Ключові слова: технологія, заварні пряники, ячмінне солодове борошно
ступінь кристалічності крохмалю.
Abstract. Determined that the brewing of barley flour with added malt
flour helps to reduce the degree of starch in retrohradatsiyi baked goods,
slowing the process of moisture loss and extend shelf life.
Key words: technology, custard cakes, barley malt flour degree of
crystallinity of starch.
Баль-Прилипко
Л., Леонова Б., Машенцева Н. Використання біоконсервантів для м’ясних
продуктів
Анотація. Досліджено перспективність використання біоконсервантів для
пролонгування терміну зберігання м’ясних продуктів у якості інноваційної
альтернативи хімічним добавкам.
Ключові слова: якість, безпечність, інновації, біоконсервування,
бактеріоцини.
Abstract. The paper presents the results of comprehensive studies of
the perspectives of biokonservantiv for prolonged shelf life of meat products
as an innovative alternative to chemical additives.
Key words: quality, safety, innovation, biokonservuvannya,
bacteriocins.
|