СИРОВИНА
забезпечення та використання
Засєкін Д., Штонда
О., Шаповал Є. Фарш для напівкопчених ковбас з колагеновим
напівфабрикатом
Анотація. Розглянуто можливість заміни основної м’ясної сировини в
фарші при виготовленні напівкопчених ковбас на 10% БНФ без зниження його
біологічної цінності.
Ключові слова: фарш, ковбаса, напівфабрикати, колагенвмісна сировина.
Abstract. The paper considers the possibility of replacing the main
raw meat minced in the manufacture of smoked sausages in 10% BNF without
reducing its bio-logical values.
Key words: ground beef, sausage, semi-collagen raw material.
Онопрійчук О.,
Грек О. Сиркові пасти із зерновими інгредієнтами
Анотація. Визначено амінокислотний склад паст сиркових із зерновими
інгредієнтами і збалансованість амінокислотного складу
білків та їх біологічну цінність порівняно з традиційними.
Ключові слова: пасти
сиркові, зернові інгредієнти, амінокислотний склад, біологічна цінність,
коефіцієнт різниці амінокислотного скора (КРАС), атакованість білків
in vitro.
Abstract. Determined amino acid composition of cheese curd paste with
grain ingredients and balanced amino acid composition of proteins
and their biological value compared with traditional.
Key words: pasta marmot, grain ingredients, amino acid composition,
biological value, the coefficient of amino acid differences soon
(beauty), attacked proteins in vitro.
ЯКІСТЬ
оцінка, рекомендації
Туніцька А.,
Сидоренко О. Якість та безпечність комбінованих
структуроутворювачів
Анотація. Проведено дослідження хімічного складу комбінованих
структуроутворювачів, наведено результати мікробіологічної та токсикологічної
безпечності нової продукції.
Ключові слова: комбіновані структуроутворювачі, хімічний склад, безпечність
продукції.
Abstract. We studied chemical composition of the combined structure substances, the
results of microbiological and toxicological safety of new products.
Key words: combined structure substances, chemical composition, product safety .
Мазуренко
І., Філіпова Л., Зубарева Л. Сучасна система оцінки якості
багатокомпонентних консервованих продуктів для дитячого харчування
Анотація. Проведено дослідження та обґрунтовано уніфіковані й
індивідуальні показники, які характеризують
натуральність багатокомпонентних консервованих продуктів для дітей/
Ключові слова: багатокомпонентні консервовані продукти, дитяче харчування,
критерії натуральності, овочево-фруктова сировина, фальсифікація.
Abstract. The investigation was done and there were grounded the
unificated and individual indices that characterize naturalness of
poly-component canned products for infant nutrition.
Key words: multi-component canned products, infant nutrition,
naturalness, vegetable-fruit raw materials, falsification.
|