АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД
галузеві проблеми, події, заходи
Ємцев В. Сучасний стан та проблеми
ринку пива в Україні
Анотація. У статті проаналізовано
сучасний стан, тенденції та рівень конкурентоспроможності підприємств
пивоварної галузі України.
Ключові слова: конкурентоспроможність,
пивоварна галузь, рентабельність, експорт, імпорт.
Abstract. The article analyzes the
current status, trends and the competitiveness of enterprises brewing industry
in Ukraine.
Key words: competitiveness, brewing
industry, profitability, exports and imports.
Дудко С., Оболкіна В.,
Сидорченко Є. Технічне забезпечення зберігання і транспортування сировини для
борошняних кондвиробів
На
продукты с ГМО установили дополнительные ограничения
НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ
техніка і технології
Баль-Прилипко Л. Вплив
поліфункціональних харчових добавок на якість м’ясної продукції
Анотація. Проаналізовано доцільність
використання харчових добавок у м’ясній промисловості; представлено
результати комплексних досліджень впливу поліфункціональних харчових добавок на
якісні характеристики м’ясних виробів.
Ключові слова: якість, безпечність,
харчові добавки, ковбасні вироби, технологія.
Abstract. The paper analyzes the
necessity and feasibility of using of food additives in the meat industry,
shows results of comprehensive studies of multifunctional food additives on the
quality indicators of meat products.
Key words: quality, safety, food
additives, sausages, technology.
Засєкін Д., Дяченко С.,
Кучерук М., Орлюк Т., Лопатько К., Тиндик В. Бактерицидні властивості
колоїдного срібла
Анотація. Досліджено бактерицидну дію
колоїдного срібла на культуру бактерії Е.coli. Встановлено, що мінімальною
концентрацією колоїдного розчину срібла,яка необхідна для знешкодження
максимальної кількості бактерій, є 0,002%.
Ключові слова: колоїдне срібло,
Escherichia coli, бактерицидна здатність.
Abstract. The authors researched the
disinfection ability of colloidal silver solution on the culture of E. coli bacteria.
It was determined that the minimum concentration of colloidal silver solution
to kill the maximum number of bacteria is 0.002%.
Key words: colloidal silver solution,
Escherichia coli, bacterycydic ability.
Мацько Л., Поліщук Г.,
Крапивницька І. Яблучне пюре як стабілізатор у морозиві
Анотація. Вивчено умови проведення
деструкції протопектину з метою надання стабілізуючихх властивостей яблучному
пюре як основній сировині у виробництві морозива плодово-ягідного. Доведено
залежність вмісту розчинного пектину та вмісту зв’язаної вологи від активної
кислотності яблучного пюре. Одержано морозиво на основі активованої рослинної
сировини без штучних стабілізаторів структури.
Ключові слова: пектинові речовини,
деструкція протопектину, зв’язана волога, морозиво.
Abstract. We study the technological
conditions of the protopectin destruction to provide the stabilizing properties
of apple puree as the main raw material in the production of fruit ice-cream.
We proved the dependence of soluble pectin content and bound moisture content
of the active acidity of apple puree. We got the ice-cream on the basis of
activated plant raw material without structure stabilizers.
Key words: pectin matters, destruction of
protopectin, bound moisture, ice-cream.
Григоренко С., Попова
В., Фефелов А., Боровікова Н. Формування споживчих властивостей спирту під дією
магнітного поля
Шаповал Н., Штонда О. Соєва клітковина у січених
напівфабрикатах
Анотація. Розроблено рецептури котлет з
додаванням соєвої клітковини. Застосування клітковини у напівфабрикатах дає
змогу розширити асортимент та покращити органолептичні показники продукту.
Ключові слова: Соєва клітковина, м'ясо
свинини, м'ясо яловичини, хліб, сіль, спеції, посолочні
інгредієнти.
Abstrakt. A recipe meatballs with added
soy fiber. Application of fiber semi-finished products allow for increased
range and improve the organoleptic characteristics of the product. Because the
fiber has specific properties, they become semi-preventive medical
significance. The research allowed to positively evaluate the use of dietary
fiber in minced semis.
Key words: soy fiber, meat, pork, beef,
bread, salt, spices, corn ingredients.
Коцюбенко Г. Одержання екологічної
кролятини: смачно і вигідно
Анотація. Доведено, що біохімічні
показники м’яса кролів, вирощених за еко-технологією, кращі, ніж у сировині від
тварин за традиційного розведення.
Ключові слова: кролівництво, харчування,
технології розведення.
Abstract: In our studies have shown clear
advantages for the biochemical composition of meat and fat carcasses of rabbits
reared for eco-technology as compared with retro-technology and techno-rabbit.
Carcass eco-Rabbit is the best amino acid composition and zhyrokyslotnyy,
indicating good prospects for its dilution.
Key words: rabbit breeding, feeding,
breeding technology.
Пученкова С., Виннов А. Сульфитредуцирующие
клостридии в упакованной рыбной продукции
Анотація. На підставі масштабних
досліджень обсіменіння різних видів рибної сировини, допоміжних матеріалів і
рибної продукції, упакованої під вакуумом, сульфітредукуючими клостридіями,
рекомендовано проводити аналіз рибних продуктів, сировини та допоміжних
матеріалів на наявність клостридій, як у вегетативній, так і в споровій формах.
Ключові слова: вакуумна упаковка, рибна
продукція, анаеробні мікроорганізми, Clostridium perfringens, середовище Кітт-Тароцци,
середовище Вільсона-Блера.
Abstract. Based on extensive studies of
different types of fish contamination of raw and auxiliary materials and fishery
products packaged under vacuum, sulfite reducing clostridia, it is recommended
to conduct an analysis of fish products,raw and auxiliary materials for the
presence of clostridia in vegetative and in spore form.
Key words: vacuum-packed, fish products,
anaerobic bacteria, Clostridium perfringens, Kitt Tarotstsi Wilson-Blair.
Рудавська Г., Шаповалова
Н., Романенко О. Реологічні властивості нових пастильних виробів
Анотація. Досліджено реологічні
властивості нових пастильних виробів підвищеної біологічної цінності та їх
зміну у процесі зберігання.
Ключові слова: кондитерські вироби,
біологічна цінність, користь, функціональні продукти.
Abstract. Structural-mechanical
properties of new pastila wares of high biological value are investigational in
the article. An analysis is conducted influence of addition and cikorlakt on
the changes of structural-mechanical indexes of pastila wares in the process of
storage.
Key words: confectionery, biological
value, benefit, functional products.
ЯКІСТЬ
оцінка, рекомендації
Войнова І. Процесний підхід та система
управління якістю
Анотація. Проаналізовано процесний підхід
та системи управління якістю, як ключових аспектів забезпечення
конкурентоспроможності та успішного функціонування підприємства.
Ключові слова: якість, система,
менеджмент, контроль.
Abstract. The article analyzes the
process approach and system of quality management as key aspects of
competitiveness and successful operation.
Key words: quality, system management,
control.
СИРОВИНА
забезпечення та використання
Рудавська Г., Аннєнкова
Н. Майонезний
соус з використанням насіння льону
Анотація. Доведено можливість удосконалення
майонезних соусів та підвищення їх біологічної цінності за рахунок використання
насіння льону та інших рослинних добавок.
Ключові слова: майонез, соуси, рослинні
добавки, льон.
Abstract. Proved the possibility of
upgrading the mayonnaise sauces and increasing their biological value with the
help of use of flax seeds and other natural addings.
Key words: mayonnaise, sauces, herbal
supplements, flax.
Лозова Т. Натуральні антиоксиданти
рослинного походження
Анотація. Наведено результати дослідження
антиоксидантної дії натуральних добавок на жировій основі печива здобного та
рекомендації щодо їх використання.
Ключові слова. Антиоксиданти, пероксиди,
продукти гідролізу, бензидинове число, тіобарбітурове число.
Abstract. In the article results over of
research of antioxidant action of natural additions are brought on fatty basis
of thin captainrich and recommendation in relation to their use
Key words. Antioxidants, suroxides, foods
of hydrolysis, benzidine number, thiobarbituric number.
ТРИБУНА
дискусії, прогнози
Китай
захватывает мировой рынок продовольствия
|