Субота, 2024-05-18, 10:31:53
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [58]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №5 2016

НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ

БАЛЬ-ПРИЛИПКО Л., ЛЕОНОВА Б., СТАРКОВА Е. Вдосконалення біотехнології солених м’ясних продуктів з використанням багатокомпонентних розсолів

 

ДІХТЯРЬ А., ДЬЯКОВ О., ФЕДАК Н. Оптимізація рецептурного складу виробів із заварного тіста

Анотація. У статті наведено результати оптимізації рецептурного складу виробів із заварного тіста. З метою досягнення необхідних показників якості готової продукції було визначено оптимальний рецептурний склад заварного тіста на основі сучасних методів планування експерименту та математичного моделювання.

Ключові слова: олія соняшникова високоолеїнового типу, заварне тісто, показники якості.

Abstract. The results of the optimization of prescription products from choux pastry. In order to achieve the required quality parameters of finished products was determined the optimal prescription choux pastry composition based on modern methods of planning experiments and mathematical modeling.

Key words: high oleic sunflower oil, choux pastry, quality.

 

ОБОЛКІНА В. Технології використання нетрадиційних компонентів у кондитерських виробах

Анотація. У статті наведено результати застосування рослинної сировини з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин: фруктових, ягідних, овочевих пюре та додаткових структуроутворювачів при створенні технологій нового асортименту цукерок, оздоблювальних напівфабрикатів з желейної та збивної структурою, термостабільних фруктових, ягідних, овочевих начинок.

Ключові слова: біологічно-активні речовини, виноградні вичавки, гуміарабік, горобина, журавлина, камедь геллану, кондитерські вироби, морква, начинка, оздоблювальний напівфабрикат, пектин, пюре, технологія, цукерки.

Abstract. To the article the results of the use of vegetable raw materials with a high content of bioactive substances: fruit, berry, vegetable puree and additional structure-technology in creating new range of candies, semi-finishing and jelly churned structure thermostable fruit, berry and vegetable fillings.

Key words: biologically-active substances, vine spues, gum-arabic, wild ash, cranberry, камедь of геллану, pastry wares, carrot, filling, finishing intermediate product, pectin, puree, technology, candies.

 

СИРОВИНА

БЕЙКО Л. Консервування овочів холодом

Анотація. Вивчено зміни, яких зазнають овочі та фрукти у процесі зберігання. Встановлено, що значна кількість вітамінів втрачається, а несезонні овочі містять меншу кількість вітамінів, ніж аналогічні сезонні. Визначено вміст основних вітамінів у заморожених овочах, які зберігаються. Дослідження показують, що вміст вітамінів в заморожених овочах (методом шокової заморозки) більший, порівняно з несезонними, завезеними з-за кордону.

Ключові слова: здорове харчування, овочі, вітаміни, заморожені овочі.

canning vegetables cold. L. BEYKO, candidate of engineering sciences TNTU. John Pul'uj

Abstract. For today a sharp problem of lack of vitamins is in the organism of people of to violations of basic organs of human organism, bya consequence what illness is. Vegetables and fruit arebasic foods that provide the basic requirement of organism in vitamins. Researches showed that in the process of storage of vegetables of considerable vitamins was lost, and off-season vegetables contain less of vitamins, than analogical seasonal. Maintenance of basicvitamins is certain in the

frozen vegetables, that is kept . Researches show that maintenance of vitamins anymore inthe frozen vegetables (by the method of shock ground frosts),as compared to off-season, brought from at a border.

Key words: the healthy feed is vegetables, vitamins, frosen vegetables.

 

ЯКІСТЬ

СИВНІЙ І., ОБОЛКІНА В., КРАПИВНИЦЬКА І. Особливості зберігання білково-збивного крему з доданням горобинового та журавлинового пюре

Анотація. Проведені дослідження визначення природних консервантів в пюре з горобини та журавлини, зміни мікробіологічних показників білковозбивного крему із застосуванням ягідних пюре у процесі зберігання. Доведено ефективність їх використання в технології оздоблювального напівфабрикату подовженого терміну придатності завдяки наявності в пюре журавлини бензойної кислоти, в пюре горобини сорбінової кислоти, які володіють антимікробної дією.

Ключові слова: білковий крем, бензойна кислота, горобина, журавлина, сорбінова кислота, мікробіологічні показники, природний консервант, термін зберігання, ягідне пюре

Abstract. The research definition of natural preservatives in the puree rowan and cranberries, changes in microbiological indicators of protein-whipped cream with the use of berry puree during storage. Proven effectiveness of their use in technology of finishing semi-finished elongated shelf-life with puree of cranberry benzoic acid, puree of rowan sorbic acid, which has antimicrobial activity.

Key words: protein cream, benzoic acid, rowan, cranes, sorbic acid, microbiologic indicators, natural preservative, the shelf life, berry puree.

 

БАЛЬ-ПРИЛИПКО Л., ЛЕОНОВА Б., ТОЛОК Г., БРОНА А. Роль упаковки у збереженні якості харчових продуктів

Анотація. У статті представлені результати літературного скринінгу відносно значення упаковки для якості продуктів харчування при їх зберіганні, транспортуванні і реалізації. Проаналізовано сучасний стан ринку нових пакувальних матеріалів, охарактеризовано їх захисні властивості та переваги використання. Визначено перспективність розвитку екологічних та нанотехнологій у виробництві упаковок.

Ключові слова: якість, мʼясні продукти, упаковка, зберігання, безпечність.

The role of packaging in preservation of quality of food products. BAL-PRILIPKO L., doctor of Technical Sciences, Professor, LEONOVA B. candidate of Technical Sciences, TOLOK G., candidate of Technical Sciences, BRONA A., postgraduate (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine)

Abstract. The article presents the results of literary screening regarding the importance of packaging in preserving food quality during storage, transportation and sales. The current state of the market of new packaging materials, described their protective properties and benefits of use. Determined prospects of environmental and nanotechnology in the production of packaging.

Key words: quality, meat products, packaging, storage, safety.

 

ЛАЗАРЄВА Л., ПОСТОЄНКО В. Радіологічний контроль меду бджолиного з різних регіонів України

Анотація: Проаналізовано вміст радіонукліду 137Cs у зразках меду з різних областей України, з тих, що межують із зоною відчуження (Житомирська, Київська) і областей, що вважаються еталонними з точки зору радіаційної безпеки (Полтавська). Результати досліджень показують, що вміст 137Cs у зразках меду з різних областей України відповідає вимогам допустимих рівнів (ДР-06).

Ключові слова: мед бджолиний, показники безпечності, радіонуклід 137Cs.

Radiological monitoring honey bee from different regions of Ukraine. L. LAZAREVA, V. POSTOENKO, National Scientific Centre «Institute of beekeeping them. Prokopovich»

Abstract. Analyzed the contents of radionuclide 137Cs in honey samples from different regions of Ukraine, on those bordering the exclusion zone (Zhytomyr, Kyiv) and areas that are considered reference in terms of radiation safety (Poltava). Studies show that the content of 137Cs in honey samples from different regions of Ukraine meets acceptable levels (DR-06).

Key words: honey bee, indicators of safety, radionuclide 137Cs.

 

ЗАКОНОДАВЧИЙ ВСЕОБУЧ

Закон України Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про стандартизацію і сертифікацію"

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2017-02-23) | Автор: АПК_№5-2016
Переглядів: 564 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz