АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД
галузеві проблеми, події, заходи
Ємцев В. Конкурентне середовище та
його вплив на розвиток м’ясопереобних підприємств
НАУКОВЦІ – ПЕРЕРОБНИКАМ
техніка і технології
Григоренко С., Попова
В., Фефелов А., Боровикова Н. Радиоэлектронный способ оценки спирта пищевого
Баль-Прилипко Л., Савченко
О. Технологічна
доцільність виготовлення м’яких сирних продуктів
Васюкова А., Родина Е.,
Мушин П. Функциональные
свойства мясного фарша
Усов Д., Панасюк О. Альтернативні прийоми в
технології переробки м’яса
Анотація.
Представлено
результати експериментальних досліджень щодо впливу різних препаратів на м’ясну
сировину з метою пошуку альтернативних речовин для повної або часткової заміни
фосфатів у складі рецептур м’ясоковбасних виробів.
Ключові
слова: фосфор,
якість, безпечність, баланс, ковбаси.
Abstract.
The
article presents results of experimental studies of the effect of different
preparations on the raw meat in order to fi nd alternative materials for the
total or partial replacement of phosphates within the recipes of sausages.
Keywords:
рhosphorus,
quality, safety, balance, sausage.
Шпачук Л., Гуць В. Адгезійні властивості
згущених варених молочних консервів
Анотація.
Досліджено
структурно-механічні властивості згущеного вареного молока з цукрозамінниками.
Наведені дані щодо можливості використання згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними
сиропами у різних галузях харчової промисловості.
Ключові
слова:
адгезія, глюкозно-фруктозні сиропи, згущені варені молочні консерви.
Abstract. The structural and mechanical properties of condensed milk and
sweeteners. The data used are condensed milk with Glucose-fructose syrup in
various sectors of the food industry.
Key words: adhesion, Glucose-fructose syrup, condensed canned milk.
Васюкова А., Хлебникова
О., Фалин Д., Оганов А., Морозкин И., Подкорытова А. Структурованные рыбные
продукты
СИРОВИНА
забезпечення та використання
Галенко О. Мікроструктура
кальційвмісної сировини для м’ясопродуктів
Анотація.
Представлено
результати комплексного дослідження порошку із раковин рапана і можливість його
використання в технології геродієтичних продуктів на м’ясній основі. Досліджено
його хімічний та мікроструктурний склад.
Ключові
слова: кальцій,
м'ясопродукти, порошок із раковин рапана, мікроструктура.
Abstract. The results of a comprehensive study of powder and shells rapana
possibility of using the technology herodiyetychnyh products from meat. Studied
its chemical and microstructural composition.
Key words: calcium, meat, powder bowls rapana, microstructure.
Тищенко Л. Сезонные изменения
характеристик молочного жира
Анотація.
Викладено
результати досліджень дисперсних характеристик молочного жиру в заготівельному
молоці та сезонні особливості їх змін. Отримано гранулометричне розподілення
жирових кульок в молоці.
Ключові
слова: молочний
жир, дисперсність, жирові кульки.
Abstract. The results of
milk fat disperse characteristics in procured milk and particularities of their
seasonal changes are represented. Granulometric distribution of fat globules in
milk is obtained.
Key
words: milk
fat, dispersity, fat globules.
Завадська О., Бобось І. Сушіння – ефективний спосіб
переробки моркви
Анотація.
Наведено
результати вивчення ефективності виробництва сухої продукції моркви залежно від
сорту в умовах Лісостепу.
Ключові
слова: сушіння,
коренеплід, морква, сорт, урожайність, якість, економічна ефективність.
Abstract. The results of the study of the effectiveness of dry goods carrots
depending on the variety under steppes.
Key words: drying, root, carrots, variety, yield, quality and economic efficiency.
Маевская Т. Оценка цвета промытых фаршем
Анотація. Наведено
значення кольору промитих фаршів в кольоровому просторі RGB. Проведено
порівняльний аналіз кольору профільним методом.
Ключові
слова: промивання,
рибний фарш, колір, аноліт, католіт.
Abstract. Filed importance
of color washed ground meat in a colorimetric system RGB; given profi lohramy
color.
Key
words:
washing, fi sh mass, color, anolyte, catholyte.
ТРИБУНА
дискусії, прогнози
Себестоимость,
вызывающая сомнения
Закон
о «новейших пищевых продуктах»: новая «головная боль?
КОНСПЕКТ СПОЖИВАЧА
Какова
польза морепродуктов
|