П`ятниця, 2024-04-26, 02:32:32
Продовольча індустрія АПК
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Матеріали [58]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Матеріали

Продовольча індустрія АПК №6 2018

АНАЛІТИКА

СЛИВА Ю., ТЮТЮН Р. Особливості впровадження вимог GLOBALG.A.P. у тваринництві

Анотація. У статті розглянуто аспекти застосування вимог модулів стандарту GLOBAL G.A.P. у тваринництві, описані покрокові етапи впровадження вимог стандарту, процедури сертифікації з урахуванням обраної опції сертифікації, наявної чи відсутньої системи управління якістю, вибору органу сертифікації та процедури оцінки відповідності вимогам стандарту. Зазначені модулі стандарту GLOBAL G.A.P., яким має відповідати продукція тваринництва. Крім того, визначені сильні та слабкі сторони під час розроблення та впровадження вимог стандарту для тваринництва.

Ключові слова: належна сільськогосподарська практика, стандарт GLOBAL G.A.P., безпечність харчових продуктів, благополуччя тварин, системи управління якістю, птахівництво.

Abstract. The article considers the aspects of applica tion of GLOBAL G.A.P modules requirements. in animahusbandry, described the step-by-step stages of implementation of the requirements of the standard, the certification procedure, taking into account the chosecertification option, the existing or missing quality management system, the choice of the certification body anthe procedure for assessing compliance with the requirements of the standard. These modules are GLOBAL G.A. standard, which livestock products must meet. In addition the strengths and weaknesses identified in the development and implementation of the standard requirement for livestock breeding have been identified.

Key words: proper agricultural practice, GLOBAL G.A.P. standard, food safety, animal welfare, quality man agement systems, poultry farming.

 

ЛЕВИЦЬКИЙ М., МЄДВЄДЄВА Н., СУХЕНКО В., ДЕМІДЕНКО О. Сучасні інструменти збереження природних ресурсів

Анотація. У статті наведені результати проведеного аналізу проектів законодавчих документів у сфері зміни клімату. Визначені основні положення регламентуючих норм щодо запровадження на промислових підприємствах системи моніторингу, звітності та здійснення верифікації викидів парникових газів.

Ключові слова: верифікація, моніторинг, звітність, парникові гази, проекти Законів.

Reporting and verification of greenhouse as emissions. LEVITSKY M.A., MIEDVIEDIEVA N.A., SUKHENKO V.YU., DEMIDENKO О.О.

Abstract. In the article results of the analysis of legislative documents in the field of climate change are presented. The main provisions of the legislative and regulatory documents for the implementation of monitoring, reporting and verifying the emissions of green house gases by industrial enterprises have been determined.

Key words: verification, monitoring, reporting, green house gases, draft laws.

 

НАУКОВЦІ – ПРОМИСЛОВЦЯМ

ВЕРЕТИНСЬКА І., СЛОБОДЯНЮК Н. Фізико-хімічні показники січених напівфабрикатів з насінням льону

Анотація. Вивчено фізико-хімічні показники модельних композицій котлет із використанням насіння льону. Встановлено, що використання у модельних композиціях фаршу насіння льону у кількості 5% сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності, внаслідок чого поліпшується консистенція та соковитість виробів.

Ключові слова: січені напівфабрикати, модельні композиції, насіння льону, жирова сировина, фізико-хімічні, структурно-механічні показники.

Abstract. The physical and chemical parameters of the model compositions of the cutlet with the use of flax seeds are studied. It was established that use in the model compositions of fermented seeds of flax in the quantity of 5% promotes increase of moisture retaining ability, as a result of which the consistency and juiciness of products improves.

Key words: cut-away semi-finished products, model compositions, flax seeds, fatty raw materials, physicochemical, structural-mechanical indices.

 

ІВАНЮТА А., НЕСТЕРЕНКО Н. Ефективна технологія виробництва рибного желатину

Анотація. Проведено аналіз існуючих способів виробництва рибного желатину, а також виявлено їх недоліки. Запропоновано ефективний спосіб переробки малоцінної рибної сировини, а саме голів, кісток та плавців прісноводних риб. Наведено та охарактеризовано загальну схему виробництва рибного желатину.

Ключові слова: рибний желатин, технологія, рибні відходи, голови, кістки, плавці, прісноводна риба.

Abstract. The analysis of existing methods of production of fish gelatin has been carried out, as well as their deficiencies have been identified. An effective method of processing of low-value fish stocks, namely, heads, bones and swimmers of freshwater fish is proposed. The general scheme of production of fish gelatin is described and characterized.

Key words: fish gelatin, technology, fish waste, head, bone fins, freshwater fish.

 

СИРОВИНА

ПОПОВА В., БОРОВИКОВА Н. Особенности спирта этилового ректифицированного, обработанного магнитным полем слабых постоянных магнитов

 

ДІХТЯР О., КРИВИЙ М. Посіви соняшнику на радіоактивно забруднених територіях Полісся Житомирщини

Анотація. Досліджено, що посівні площі соняшнику у радіоактивно забруднених районах Полісся Житомирщини за останні п’ять років зросли у 13 разів. У середньому за 2013-2017 роки тут висівали 11,7 тис. га цієї культури, що становить 18,3% у структурі посівів соняшнику Житомирської області. Найбільші площі під соняшником зосереджені в Овруцькому – 5,3% та Народицькому 4,7% районах, найменше – в Олевському – 0,4%. Біологічний та фактичний медовий запас квіток соняшнику радіоактивно забруднених районів Полісся був 714,8 і 357,5 тис. кг, що дає змогу утримувати до 2 979 бджолосімей.

Ключові слова: соняшник, посівні площі, радіоактивне забруднення, медовий запас, бджолині сім'ї.

Dynamics of Areas under Crops of Sunflower within Radioactively Contaminated Territories of Polesia in Zhytomyr Region. OLENA O. DIKHTIAR, MYKHAILO M. KRYVYI (Zhytomyr National Agroecological University, Zhytomyr).

Abstract. Areas under crops of sunflower in radioactively contaminated districts of Polesia in Zhytomyr Region have been established to have grown 13-fold. On average, 11.7 K of this crop were cultivated here between 2013 and 2017, which makes up 18.3% in the structure of sunflower crops in Zhytomyr Region. The largest areas under sunflower crops are concentrated in Ovruch – 5.3% and Narodychi Districts – 4.7%, the smallest one – in Olevsk District – 0.4%. Biological and actual honey capacity of sunflower flowers within radioactively contaminated districts of Polesia made up 714.8 and 357.5 K kg, which allows to keep up to 2,979 bee colonies.

Key words: sunflower, areas under crops, radioactive contamination, honey capacity, bee colonies.

 

ІСРАЕЛЯН В., ГОЛЕМБОВСЬКА Н. Використання нетрадиційної сировини в дитячому харчуванні

Анотація. Вивчено органолептичні та санітарно-мікробіологічні показники м’яса страуса. Одержані результати досліджень показують, що м'ясо страусів — прекрасний дієтичний продукт, який за рівнем і якістю білка, жиру, мінеральних речовин, а також за показниками безпеки вважається поживним продуктом для дітей.

Ключові слова: м'ясо страусів, нетрадиційна м’ясна сировина, дитяче харчування, жир, амінокислотний склад.

The use of unconventional raw material is in child's food. V. ISRAELYAN, N. GOLEMBOVSKA (National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kiev).

Abstract. Organoleptic and sanitary-microbiological indices of ostrich meat were studied. As the results of the research showed, ostrich meat does not yield to the characteristics of the main types of meat raw materials and meets state standards and sanitary standards for poultry meat. The nutritional value and amino acid content of ostrich meat are studied. Ostrich meat is an excellent diet product, which, according to the level and quality of protein, fat, minerals, and also indicators of meat safety, is considered a valuable product for children.

Key words: ostrich meat, non-traditional meat raw material, baby food, fat, amino acid composition.

 

ЯКІСТЬ

БУРАК В., ДЗЮНДЗЯ О. Якість та безпечність порошків з баклажанів

Анотація. Досліджено якість та безпечність порошків із баклажанів за мікробіологічними показниками та за вмістом токсичних елементів, соланіну. Доведено позитивний вплив запропонованих способів обробки свіжих баклажанів перед висушуванням на безпечність готової продукції.

Ключові слова: порошок з баклажанів, безпечність, якість, мікробіологічні показники, токсичні елементи, соланін.

Quality and safety of powder with baklazhan

Abstract. The quality and safety of eggplant powders according to microbiological parameters and the content of toxic elements, solanine have been investigated. The positive influence of the offered methods of processing of fresh eggplants before drying on the safety of finished products is proved.

Key words: eggplant powder, safety, quality, microbiological parameters, toxic elements, solanine.

 

MAP-упаковка: какая она?

Категорія: Матеріали | Додав: Леонов (2019-01-23) | Автор: АПК_№6-2018
Переглядів: 596 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Наші друзі
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz